Nedelja, 02.05.2010.

12:51

Danska: Pretnje na Fejsbuku

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavilo se više grupa i pojedinaca koji prete da će likvidirati predsednicu desničarske Danske narodne partije (DF) Piu Kjersgaard.

Izvor: Beta

Default images

"Ti si uskoro mrtva" piše osoba sa profila "Labono", dok sa profila "Harun" stižu pretnje da će Kjersgaard biti "silovana, obešena i spaljena", prenosi BT, navodeći još niz primera najstrašnijih pretnji predsednici DF i njenoj porodici.

Danska narodna partija je pretnje prijavila policiji koja istražuje slučaj, dok je Kjersgaard ocenila "da je i neke kolege poslanici često demonizuju izjavama punim mržnje, pa pojedinci misle da je u redu i da tako pišu o njoj na Fejsbuku".

Manjinska vlada liberala i konzervativaca većinu u parlamentu Danske ima zahvaljujući podršci DF, koja je poznata po oštrim stavovima prema islamskim ekstremistima i podršku, između ostalog, uslovljava stalnim pooštravanjem zakona o strancima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: