Kultura

Petak, 29.01.2010.

10:30

Žilnik na festivalu u Holandiji

Dugometražni igrano-dokumentarni film ,,Stara škola kapitalizma" Želimira Žilnika imaće međunarodnu premijeru na Internacionalnom filmskom festivalu u Roterdamu,

Izvor: Beta, B92

Default images

Film će biti prikazan u okviru selekcije ,,Spektrum", koju čine filmovi iskusnih filmskih autora.

Pored Žilnikovog filma, u istoj selekciji biće prikazan još jedan srpski film, ,,Medeni mesec" Gorana Paskaljevića, kao i najnovija ostvarenja vrhunskih filmskih stvaralaca poput Vernera Hercoga, Vesa Andersona, Aleksandra Sokurova, Frensisa Forda Kopole, Miloša Formana, Širin Neshat i drugih.

Film ,,Stara škola kapitalizma" u Srbiji je premijerno prikazan krajem prošlog leta, a učestvovao je i na jubilarnom 50. Oktobarskom salonu u Beogradu.

Redovna bioskopska distribucija filma planirana je za februar, najavili su producenti filma.

Festival u holandskom gradu Roterdamu, 39. po redu, održava se od 27. januara do 7. februara i jedan je od najprestižnijih svetskih festivala, na kojem se u glavnoj konkurenciji 15 filmova takmiči za glavnu ,,Tiger” nagradu za debitantsko ostvarenje.

Pored toga, festival nudi i veliki broj internacionalnih premijera, najnovije filmove značajnih filmskih autora, kao i brojne programe namenjene filmskim stvaraocima i profesionalcima.

B92 i ove godine prati festival u Roterdamu, a specijalni izveštač je Miloš Tomin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

19 h

Podeli: