Kosovo 0

16.06.2024.

13:40

Kurtijevi policajci upali u srpske škole u Leposaviću

Novo iživljavanje i širenje straha Kurtijevih policajaca - prvo su u noći između petka i subotu maltretirali dva srpska mladića, a juče popodne upali su u dve škole u Leposaviću.

Izvor: Novosti

Kurtijevi policajci upali u srpske škole u Leposaviću
Shutterstock/BreizhAtao

Podeli:

Naime, pripadnici policije tzv. Kosova upali su osnovnu školu i srednju školu „Nikola Tesla“, iako, prema rečima Slađana Radovića, direktora srednje škole koja broji više od tri stotine učenika, nisu imali nalog tužilaštva.

"Upad se desio oko 16,30 sati i portir ih je pustio kako mu ne bi pravili probleme. Slikali su kotlarnicu i otišli su, a potom su upali i u osnovnu školu," rekao je za "Novosti" direktor Radović.

Radović pojašnjava da je upad policajaca smišljen sa namerom da uplaše i zastraše ne samo zaposlene, već i đake koji pohađaju ove škole i njihove roditelje. Dodaje da su ciljano došli pred završetak školske godine i početak upisa naredne, kako bi se što manje učenika upisalo u narednu školsku godinu.

"Razgovarao sam i sa kolegama koji su mišljenja da su pripadnici tzv. kosovske policije spremni na sve, pa i da podmetnu oružje u kotlarnici kako bi nas optužili da držimo navodno naoružanje u školi," zaključuje direktor Srednje škole u Leposaviću.

Radović je pozvao učenike i njihove roditelje da se ne plaše i da nastave da pohađaju ovu školu jer, kako je rekao, obrazovanje dece niko nema prava da im zabrani.

Podsetimo, prethodni napad na Srbe desio se u noći između petka i subote, kada su pripadnici tzv. kosovske policije maltretirali dva srpska mladića koji su se vraćali sa rođendanskog slavlja. Oni su ih priveli i pisali im kaaznu zbog navodnog remećenja javnog reda i mira.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: