Svet 0

16.06.2024.

13:57

Predsednik Kube se ukrcao: "Zapanjujuće" FOTO

Kubanski lider Migel Dijaz-Kanel Bermudes rekao je da se ukrcao na rusku fregatu Admiral Gorškov, koja je stigla u Havanu, i pozdravio ruske mornare.

Izvor: Novosti

Predsednik Kube se ukrcao: "Zapanjujuće" FOTO
EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE

Podeli:

"Danas smo pregledali unutrašnjost fregate 'Admiral Gorškov' i palube podmornice 'Kazan' - brodova ruske mornarice u zvaničnoj poseti luci Havana. Zapanjujući i prijatan dan, čak i tokom neprestane kiše. Dobrodošli, prijatelji iz Rusije", napisao je predsednik na svom blogu na društvenoj mreži Iks, prenose RIA novosti. 

Pomorska udarna grupa Severne flote, koja uključuje nuklearnu podmornicu "Kazanj", fregatu "Admiral Gorškov", tanker za snabdevanje "Akademik Pašin" i spasilački tegljač Ratne mornarice Rusije "Nikolaj Čiker", ušla je u sredu u luku Havane. kao deo dugog putovanja. Zvanična poseta ruske delegacije pod komandom načelnika operacija Glavnog štaba Ratne mornarice viceadmirala Mihaila Neupokojeva trajaće od 12. do 17. juna.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: