Kultura

Četvrtak, 02.10.2014.

13:18

Književna nagrada Valjevki Jovanki Božić

Profesorka Valjevske gimnazije Jovanka Božić osvojila je prvu nagradu na Festivalu lepe reči. Njena prča „Njiva“ proglašena je za najbolju u kategoriji proznih radova za odrasle.

Izvor: B92

Default images

Festival lepe reči je tradicionalna manifestacija koja se organizuje u Titelu, i to povodom Evropskog dana jezika. U pitanju je literarni internacionalni konkurs u više književnih žanrovskih kategorija (proza, poezija, satira).

Evropski Dan jezika obeležava se svakog 26. septembra, već 13 godina, radi skretanja pažnje javnosti na jezičko bogatstvo starog kontinenta, kao i na potrebu učenja stranih jezika, neophodnost afirmacije sopstvenog jezika, kako bi se u većoj meri cenile vrednosti i prednosti različitih kultura.

Profesorka Jovanka Božić je i do sada nagrađivana za svoje zbirke poezije, priča, ali i u oblasti slikarstva.

Ubeležna je ostala i po zajedničkom poduhvatu sa svojim maturantima kada je napisala dve knjige – "Valjevo koje volim" (posvećeno ulicama grada) i "Valjevska sela".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: