Kultura

Sreda, 25.09.2013.

09:29

Bob Dilan fasciniran gvožđem

Londonska Halsian galerija organizovaće u novembru izložbu skulptura Boba Dilana koje odražavaju njegovu "fasciniranost radom u gvožđu".

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Galerija je saopštila da izložba "Mood Swings" obuhvata sedam gvozdenih kapija koje je urado Dilan od starog gvožđa i drugih metalnih delova, uključujući rolere, mašinu za mlevenje mesa, kosilice.

"Rođen sam i odrastao sam u zemlji punoj gvozdene rude koju smo udisali svaki dan. I uvek sam radio sa njom na ovaj ili onaj način", rekao je Dilan koji je rođen u Minesoti.

Dilanova vizuelna umetnička dela izlažu se u svetu od 2006. godine a londonska izložba, na kojoj će biti predstavljene i slike, biće otvorena 16. novembra i trajaće do 25. januara 2014.

26. avgusta legendarni muzičar objavio je dvostruki album “The Bootleg Series, Vol. 10 - Another Self Portrait (1969-1971)”, na kojem se nalaze retki i do sada neobjavljeni snimci nastali tokom snimanja albuma “Self Portrait” i “New Morning”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: