Kultura

Četvrtak, 02.12.2010.

10:17

Kanski pobednici večeras na FAF-u

Dobitnik "Zlatne palme" - britansko-tajlandski film "Ujak Bunmi" biće prikazan danas u Beogradu, u glavnom programu 16. Festivala autorskog filma (FAF), van konkurencije.

Izvor: Tanjug

Default images

Pun naziv ove komično-fantastične storije glasi "Ujak Bunmi koji može da se seti svojih prethodnih života". Reditelj i scenarista Apičatpong Verasethakul neočekivano je pobedio u maju ove godine u Kanu sa pričom o čoveku koji se na samrtnoj postelji priseća svojih reinkarnacija.

Prva projekcija zakazana je već u 10 sati u Dvorani kulturnog centra (DKC), gde će "Ujak Bunmi" biti prikazan I u subotu uveče, kao I 7. decembra u popodnevnom terminu.



Na današnjem programu FAF-a su još dva laureata iz Kana - meksički film "Prestupna godina" reditelja Majkla Rouva, koji je osvojio "Zlatnu kameru" kao najbolji debitant I južnokorejski film "Poezija" reditelja I scenariste Li Čang Donga, kome je pripala nagrada za scenario.

Sa festivala u Veneciji u Beograd stiže ruski film "Tihe duše" Alekseja Fedorčenka. On je osvojio nagradu kritike FIPRESCI. U DKC-u će u glavnom programu takođe biti prikazani nemački film "Materica" I američki "Putty Hill".

Prateći programi "Novi turski film" I "Debitanti autorskog filma" nastavljaju se u Kulturnom centru "Grad", a ciklusi "Anarhizam I film" I "Planeta Zemlja" u Muzeju kinoteke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: