Kultura

Utorak, 21.11.2017.

10:16

Dani slovenačkog filma u Beogradu

Manifestacija "Dani slovenačkog filma" biće održana od 22. do 25. novembra u Beogradu, a svi zainteresovani moći će da pogledaju više slovenačkih i srpskih filmskih ostvarenja.

Izvor: Beta

Dani slovenačkog filma u Beogradu
Foto: Youtube Screenshot

Prvog dana manifestacije prisutni će od 17.30 u Jugoslovenskoj kinoteci moći da pogledaju film "Istim putem se ne vraćaj" u režiji Jože Babiča i u kojem glume Ljubiša Samardžić, Davor Antolić, Jože Zupan i Miha Baloh.

Nakon toga biće otvorena izložba Jože Babiča "100 godina od rođenja", nakon čega će uslediti svečani koktel.

Svečano otvaranje manifestacije počinje u 20 časova projekcijom filma "Fontana" u trajanju od 15 minuta, koji je režirao Goran Vojnovič i u kojem uloge imaju Frančesko Borki, Bojan Emeršič, Moamer Kasumović i Jernej Šugman.

Kako su naveli organizatori, Festival će trajati do 25. novembra, zainteresovani će program moći da pogledaju u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu i u Sali "Dinko Tucaković".

Dani slovenačkog filma se održavaju u organizaciji Društva Slovenaca u Beogradu (Društva SAVA), Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Slovenаčke kаncelаrije zа Slovence u inostrаnstvu i vаn zemlje, Ministarstva spoljnih poslova Slovenije, Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine, filmskih centara Slovenije i Srbije, Jugoslovenske kinoteke i Slovenačke kinoteke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: