Kultura

Utorak, 18.07.2017.

11:31

Počinje kamp "Interakcija" u okviru Festivala evropskog filma Palić

Kamp "Interakcija" biće predstavljen danas u bioskopu "Abacija" u okviru 24. Festivala evropskog filma, a palićka publika će moći da pogleda izbor od šest najuspešnijih kratkometražnih dokumentaraca nastalih na radionicama kampa.

Izvor: Tanjug

Počinje kamp

U organizaciji Nezavisnog filmskog centra "Filmart" od 2006. realizuje se Medjunarodni studentski filmski kamp "Interakcija", u okviru koga studenti filmskih škola iz celog sveta, tokom tronedeljnog boravka u zapadnoj Srbiji, snimaju dokumentarne filmove na zadatu temu.

Tokom 11 godina učestvovalo je 204 polaznika iz 50 zemalja i 89 filmskih škola. Snimljen je 41 dokumentarni film, od kojih je devet filmova osvojilo 13 nagrada na filmskim festivalima širom sveta.

Realizacijom kampa "Interakcija", "Filmart" nastoji da afirmiše filmsko stvaralaštvo mladih i podstakne razvoj i produkciju dokumentarnog filma kod studenata filmskih škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: