Svet

Petak, 27.04.2012.

15:44

Rim vratio milijarde od utajivača

Italijanska finansijska policija je vratila šest milijardi evra nenaplaćenih poreza u prva četiri meseca 2012. i privela više od 2.000 ljudi.

Izvor: Tanjug

Default images

To predstavlja najnoviji pokušaj da se zapuši rupa u javnim finansijama Rima.

"Najveći rast utaje poreza zabeležen je u sektoru prodaje na veliko i malo (gotovo 25 odsto ukupne evazije), u građevinarstvu i prerađivačkom sektoru... kao i stambenom sektoru i u snabdevanju hranom", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da su utajivači poreza živeli dobrim životom na štetu onih koji poštuju pravila... "razmetali su se moćnim automobilima, vilama iz snova i bogatstvom koje su godinama gomilali nepoštenjem i korišćenjem usluga koje nisu plaćali".

Među firmama koje su uhvaćene u utaji poreza su skijaško odmaralište u dolini Aoste, fotografska firma iz Venecije, kabare teatar i kuglana iz Rima, kao i vlasnik hotela iz Grada, koji je naveo da je "zaboravio" da plati porez.

Poznata poslastičarnica iz pokrajine Kalabrija, recimo, nije prijavila prihode od 400.000 evra u periodu od dve godine i zapošljavala je radnike sa crnog tržišta, navela je policija.

Vlada italijanskog premijera Marija Montija pokrenula je niz mera za sprečavanje poreske evazije, u vreme kada Italija posustaje pod ogromnim dužničkim teretom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

18 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: