Srbija

Sreda, 09.04.2014.

17:13

G7 sutra o ekonomiji i Ukrajini

Ministri finansija iz Grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7) sutra će se sastati u Vašingtonu.

Izvor: Tanjug

Default images

Teme sastanka biće globalna ekonomija i situacija u Ukrajini, tvrde izvori upoznati sa situacijom.

Taj sastanak dolazi samo dan uoči okupljanja vodećih finansijskih zvaničnika iz Grupe 20 najrazvijenijih zemalja sveta i privreda u naglom usponu (G20), kao i zasedanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke najavljenog za vikend, prenela je agencija Rojters.

"Mislim da će se na sastanku G7 uglavnom razgovarati o globalnim ekonomskim perspektivama, a naročito o Rusiji i Ukrajini", izjavio je jedan neimenovani izvor.

U okviru G7 su zemlje poput SAD, Japana, Nemačke, Francuske, Britanije, Italije i Kanade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

22 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

5 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: