Nedelja, 19.04.2015.

10:06

Jemen: 52 žrtve u jednom danu

Najmanje 52 osobe poginule su u poslednja 24 sata u Jemenu, saopštili su lekari i lokalni zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Default images

Najviše žrtava, 27, bilo je u gradu Taez, gde su se sukobili pobunjenici i snage lojalne jemenskoj vladi, a ratni avioni koalicije koju predvodi Saudijska Arabija žestoko su bombardovali ovaj treći po veličini jemenski grad, javio je AFP.

Stanovnici grada na jugozapadu Jemena naveli su da gradom ođekuju eksplozije i pucnjava u sukobu lojalista predsednika Abedrabo Mansur Hadija potpomognutih avionima koalicije i proiranskih šiitskih pobunjenika iz grupe Huta, prenela je agencija AFP.

Koalicioni avioni juče su izvršili jake vazdušne napade po predsedničkoj palati u Taezu i položajima specijalnih snaga jedinice lojalne bivšem predsedniku Ali Abdulaha Salehu koje su stale na stranu Huta.

Žrtava je bilo i u Adenu, gde je ubijeno 13 civila, među kojima tri žene, kao i tri borca lojalna proteranom predsedniku Hadiju, naveo je lokalni zvaničnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: