Sreda, 04.03.2015.

09:47

Blagojević: Nema rizika od šteta

Nakon prošlogodišnjih poplava urađeno je dosta posla na obnovi infrastrukture i sada ne postoji rizik od eventualnih novih šteta, izjavio je Marko Blagojević.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug/Arhiva

Direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja rekao je da je država zbrinula 359 porodica koje su ostale bez krova na glavom, a da je blizu 20.000 porodica je dobilo novčanu pomoć.

"Urađen je ogroman posao na infrastrukturi i objektima koji su pretpreli štetu, a treba da štite od poplava", rekao je Blagojević.

Kako je kazao, sada se došlo u fazu da se može govoriti o prevenciji, odnosno kako da sprečimo štete i uložimo resurse u odbrani od poplava.

Sistem za zaštitu sada je spremniji nego što je to bio u maju prošle godine, imajući u vidu da se sada dobro zna koje rizike poplave nose sa sobom, rekao je Blagojević.

Blagojević je rekao da možda postoji rizik od izlivanja reka, ali ne i od velikih šteta. "Ključno je da nema rizika od šteta jer je puno posla urađeno", rekao je Blagojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: