Sreda, 28.01.2015.

17:09

Šest Bugara zarobljeno u Sudanu

Šest Bugara koji rade za Svetski program za hranu (WFP) zarobljeni su u Sudanu, pošto je njihov helikopter prinudno sleteo, na letu od Južnog Sudana do Kartuma.

Izvor: Tanjug

Default images

Tročlana posada helikoptera i tri oficira bugarske čarter aviokompanije "Heli Er" su zarobljena u ratom razorenoj, pokrajini Južni Kordofan, potvrdio je portparol bugarskog ministarstva spoljnih poslova u izjavi za agenciju Rojtersu.

"Bugarski državljani zarobljeni u Sudanu su dobro i pregovori (za oslobađanje) su u toku. Ovo nije zarobljeništvo, ali ne mogu da otkrijem više detalja", naveo je bugarski ministar inostranih poslova Danijel Mitov.

Pobunjenici Sudanskog narodnooslobodilačkog pokreta -Sever (SPLM-N) drže zarobljene Bugare u Južnom Kordofanu.

U izjavi za Rojters portparol pobunjenika Mubarak Ardol je naveo da je helikopter leteo u aktivnoj borbenoj zoni u Južnom Kordofanu i da su pripadnici SPLM-N mislili da je u pitanju sudanski vojni helikopter.

"Mi samo želimo da potvrdimo da nisu povezani sa režimom u Kartumu. Trenutno smo u kontaktu sa UN i WFP da organizujmo njihovo oslobađanje", navodi Ardol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: