Nedelja, 23.11.2014.

11:58

Kipar:Spaseno 228 izbeglica iz mora

Grupa od 228 izbeglica iz Sirije spasena je sa oštećenog broda koji je plutao u nemirnom moru na severnoj obali Kipra, saoštile su lokalne vlasti.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar transporta turskog dela Kipra Hasan Takoj rekao je za AP da su migranti, među kojima je i 25 dece, dobili lekarsku pomoć i da su smešteni u sportsku halu u obalskom gradu Girne (Kirenija).

Takoj je rekao da su vlasti primile poziv u pomoć sa teretnog broda "Hadž Zaher" koji je plovio pod zastavom Tanzanije u subotu uveče i da se plovilo nalazilo na desetak metara od obale.

Brodovima obalske straže pristup teretnjaku ometali su jak vetar i nemirno more. Jedno drugo plovilo je međutim uspelo da dođe do teretnjaka i dovuče ga do obale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: