Kultura

Ponedeljak, 27.10.2014.

13:56

Srpski reditelj postavlja nemački klasik u Berlinu

Reditelj Darijan Mihajlović u Berlinu postavlja jednu od najbrutalnijih Grimovih bajki "Devojka bez ruku", na sceni koja je isključivo posvećena delima Vilhelma i Jakoba Grima.

Izvor: Tanjug

Default images

"Posebno mi je drago da radim po motivima bajke braće Grim koji su bili oduševljeni našim bajkama i prevodili su ih na nemački. Moja saradnja sa ovim pozorištem neće se zaustaviti na ovom projektu, već smo u pripremama Molijerovog Tartfa, na kojem će dramaturg biti Maurici Fare", rekao je Mihajlović.

On je podsetio da su Grimove bajke skup priča koje su bile namenjene i deci, ali i odraslima i imale su za cilj više da zaplaše i opomenu nego da budu poučne priče sa srećnim krajem.

Premijera Mihajlovićevog komada "Devojka bez ruku” očekuje se krajem novembra u Berlinu, navodi se u saopštenju Dadova.

Darijan Mihajlović rođen je 1972. u Beogradu. Diplomirao je na Katedri za pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Bio je umetnički direktor Pozorišta "Dadov" od 1994. do 2000. gde vodi i danas studio glume. Jedan je od osnivača, reditelj i producent pozorišne trupe "Torpedo", koja je obišla skoro sve evropske zemlje i neke od najznačajnijih evropskih festivala.

Profesor je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Odsek za pozorišnu režiju. Bio je predsednik Upravnog odbora Sindikata dramskih umetnika Srbije od 1999. do 2002. Nosilac je projekta i koordinator radne grupe za izradu Nacrta zakona o pozorištu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: