Svet

Četvrtak, 31.07.2014.

14:36

Kada je tržište rada zdravo...

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj mirovala je u julu četvrti uzastopni mesec na 6,7 odsto, pokazali su sezonski prilagođeni podaci u Berlinu.

Izvor: Tanjug

Default images

Broj ljudi bez posla smanjen je za 12.000, nakon povećanja u maju i junu, dok su analitičari koji su učestvovali u anketi agencije "Dau Džons njusvajers" očekivali da će julski pad biti oko 5.000 ljudi, prenosi Frans pres.

Stopa nezaposlenosti u najvećoj evropskoj privredi od marta miruje na 6,7 odsto.

"Rezultat je dobra vest za radnike u Nemačkoj, čije je tržište rada zdravo. Kompanije otvaraju više visoko plaćenih radnih mesta, što uvećava prihode domaćinstava i sigurnost zaposlenja", navodi ekonomista Berenberg banke, Kristrijan Šulc.

Nemačka je ovog meseca prvi put usvojila propise o minimalnoj plati od 8,50 evra bruto na sat, koji će u fazama stupiti na snagu od 2015. do 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Podeli: