Aktuelno 7

18.06.2024.

15:41

Bankrot: Vlasnik prodao kuću, ni to ih nije spasilo

Kompanija za proizvodnju EV, Fisker, proglasila je bankrot uprkos velikoj borbi da to toga ne dođe.

Izvor: Rojters

Bankrot: Vlasnik prodao kuću, ni to ih nije spasilo
Profimedia

Podeli:

Fisker sada pokušava da spasi što se spasti može prodajom nepokretnosti i reprogramom dugova.

Ovo nije prvi slučaj da neka kompanija nije izdržala na izuzetno konkurentnom EV tržištu - u poslednje dve godine ugasili su se i Proterra, Lordstown i Electric Last Mile Solutions.

Što se Fiskera tiče, nedavno smo pisali o tome kako je osnivač ove firme Henrik Fisker stavio na prodaju svoju vilu vrednu više desetina miliona dolara, ali izgleda da ni to nije bilo dovoljno.

Ono što je bila kap koja je prelila čašu, kako prenosi Rojters, jeste to što Fisker nije uspeo da obezbedi finansijsku injekciju od oko 350 miliona dolara za koju je mislio da je "gotova stvar", a koja je trebalo da dođe od neimenovanog investitora.

"Kao i druge kompanije na ovom tržištu, suočili smo se sa makroekonomskim poteškoćama koje su narušile našu sposobnost da efikasno funkcionišemo", saopštio je Fisker.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: