Svet 5

18.06.2024.

17:47

Egzodus milionera iz Britanije: Šta se događa?

Oko 9.500 Britanaca moglo bi da napusti zemlju zbog političkih previranja, s likvidnom imovinom od najmanje milion dolara, koja može da se investira.

Izvor: Tanjug

Egzodus milionera iz Britanije: Šta se događa?
Shutterstock/WitthayaP

Podeli:

To je više nego dvostruko u odnosu na 2023. godinu, izjavila je danas savetnica za migracije kompanije "Henli i partners" Hana Vajt.

Rekordan broj milionera mogao bi da napusti Veliku Britaniju ove godine zbog političkih previranja i mogućnosti za povećanje poreza pod eventualnom budućom laburističkom vladom, preneo je CNN.

Ishod prevremenih parlamentarnih izbora u Britaniji, koji će biti održani 4. jula, tako bi mogao da ugrozi status te zemlje kao jedne najpopularnijih destinacija za bogate.

Hana Vajt je navela u svom izveštaju da postoji mnogo faktora koji umanjuju privlačnost Velike Britanije za bogataše.

"Šok od Bregzita se i dalje oseća, a London se više ne smatra finansijskim centrom sveta", naglasila je ona.

Izveštaj je zasnovan na podacima o 150.000 pojedinaca koji poseduju visoku neto vrednost (High net worth individuals - HNVI).

Investiciona kompanija "New World Wealth", koja ih prati, fokusira se prvenstveno na osnivače kompanija, predsednike, direktore i upravljačke partnere.

CNN napominje da je 16.500 milionera otišlo iz Velike Britanije između 2017. i 2023.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Podeli: