Ponedeljak, 05.06.2000.

23:04

KOSTUNICA: IZBORI SMANJUJU NASILJE

Izvor: B92

Default images
Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Kostunica ocenio je u ponedeljak da je odluka opozicionih stranaka o izlasku na izbore koji budu raspisani u Srbiji i izradi jedinstvene liste za lokalne izbore - "svesna zrtva kako bi se izbeglo dalje nasilje". Kostunica je na konferenciji za stampu ocenio da se pred izbore "smanjuje nasilje i normalizuju prilike" i izrazio nadu da ce tako biti i pred nastupajuce izbore. Predsednik DSS je naveo da ce rad na formiranju jedinstvenih lista poceti "veoma brzo" i ocenio da ce se najpre razgovarati o kriterijumima za izbor zajednickih kandidata. Kostunica je ocenio da je za opoziciju "izuzetno vazno" i ucesce SPO u izradi lista i zajednickim nastupima opozicije. Kostunica je predvideo mogucnost i da vlast, u slucaju poraza, ne prizna rezultate izbora i ocenio da ce u toj situaciji opozicija "lako organizovati proteste", dok ce cak i deo glasaca vladajucih stranaka "preci na stranu" opozicije. On je ponovio predlog da opozicione stranke napuste sve organe vlasti u gradovima i opstinama, kao i sve parlamente i na taj nacin isprovociraju izbore. Prema njegovim recima, DSS je u kontaktima sa predstavnicima udruzenja G17 Plus podrzala predlog te organizacije o odrzavanju donatorske konferencije za obnovu Srbije posle demokratizacije zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: