Kultura

Četvrtak, 06.06.2013.

16:02

Peti ”Krokodil” počinje 13. juna

Peto izdanje književnog festivala “Krokodil” (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) biće organizovano od 13. do 15. juna u amfiteatru ispred Muzeja istorije Jugoslavije (ili u velikoj sali Muzeja u slučaju nevremena).

Izvor: Tanjug

Default images

Kako su na konferenciji za novinare najavili organizatori “Krokodila” Ana Pejović i pisac Vladimir Arsenijević, peti “Krokodil” ove godine biće podeljen u tri tematske večeri - "u novinarstvu", "u prozi" i "u muzici".

Prvo veče, prema rečima Arsenijevića, posvećeno je zanimljivoj pojavi u regionu - kolumnama koje su poslednjih dvadesetak godine dobile dosta literarnih odlika i predstavljaju interesantnu mešavinu književnog i novinarskog stvaralaštva.

U četvrtak, 13. juna, na “Krokodilu” će nastupiti pisci i kolumnisti Teofil Pančić, Ante Tomić, Ljubomir Živkov, Muharem Bazdulj, Amitz Dulniker - čiji je blog bio najčitaniji 2012. i kao specijalni gosti ekipa iz "Njuz.neta".

Sutradan, na večeri posvećenoj prozi učestvovaće Arsenijević, književnica Melinda Nađ Abonji, autorka romana "Golubije srce", Abduhal Sidran, gost “Krokodilovog” rezidencijalnog programa u junu - Francuz Silvan Pridom i kao specijalni gost Želimir Žilnik.

Treće veče “Krokodila” biće posvećeno "krosoveru" između muzike i knjizevnosti i tada će nastupiti Rodolf Birže, rok muzičar francuske scene sa projektom "Psihofarmaka", beogradski "Ah,Ahilej" i Marko Brecelj iz Slovenije.

Podstaknuti burnim reakcijama na izbor kolumnista prve večeri festivala, organizatori “Krokodila” u petak, 14. juna u KC Grad u 14 sati organizuju okrugli sto posvećen upravo kolumnistima i njihovim raspravama i svađama u javnosti i razlozima zbog kojih do njih dolazi.

Simpatični Pridom rekao je da mu je drago što je u Beogradu i ocenio da je sudbinski predodređen da se pojavi na “Krokodilu”, jer je u jednom svom romanu, gotovo desetak stranica posvetio krokodilu Gistavu. Pridom će tokom boravka u Srbiji, osim učešća na “Krokodilu” imati i sastanke u Udruženju književnih prevodilaca Srbije i susrete sa studentima u Novom Sadu i Beogradu.

Marko Dražić iz "Njuz.neta" najavio je da će na “Krokodilu” njegov tim pripremiti javno izvođenje nazovi informativnog programa u saradnji sa dvoje poznatih voditelja čija imena nije želeo da otkrije i koji će nastupe kolumnista prekidati blokovima pseudovesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: