Ponedeljak, 28.06.2010.

15:42

Saradnja vojski Srbije i Italije

Bilateralna vojna saradnja između oružanih snaga Italije i Vojske Srbije je dobra, ocenili načelnici generalštabova vojski dve zemlje.

Izvor: Tanjug

Default images

Načelnici generalštabova Vojske Srbije i odbrane Italije, Miloje Miletić i Vičenco Kamporini, rekli su da postoji obostrani interes i želja da se saradnja u budućnosti još više unapredi.

Posle sastanka sa italijanskim kolegom, general Miletić je izjavio novinarima da je dosadašnja saradnja razvijana u oblasti obuke i školovanja.

General Miletić je naveo da je od 2005. godine kroz vojno-obrazovne institucije Italije prošlo 59 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

Miletić je podsetio da su oružane snage Italije prošle godine poklonile Vojsci Srbije opremu za razminiranje u vrednosti od 600 000 evra i da su vojske Italije i Srbije nakon toga izvele zajedničku obuku zahvaljujući toj opremi.

On je, takođe, ukazao da je prošle godine potpisan sporazum o školovanju u vojno-obrazovnim ustanovama i da je u toku usaglašavanje sporazuma u oblasti vojne geografije.

Miletić je najavio da će u naredna dva dana sa predstavnicima Generalštaba odbrane Italije razgovarati o daljoj saradnji u oblasti obuke i školovanja, ali i u oblasti obuke specijalnih jedinica, deklarisanih jedinica...

Načelnik Generalštaba odbrane Italije Kamporini ukazao je da postoje dobre ideje za unapređenje saradnje u budućnosti.

On je kazao da postoji interes obe zemlje da ta saradnja, koja je do sada bila veoma dobra, u budućnosti bude još bolja.

Kamporini je podsetio da Italija podržava napore Srbije na putu ka Evropskoj uniji.

Tokom naredna dva dana Kamporini će posetiti Specijalnu brigadu i Brigadu protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: