Četvrtak, 20.05.2010.

08:45

Produžen policijski čas na Tajlandu

Tajlandske vlasti produžile su policijski čas na još tri dana u Bangkoku i u 23 tajlandske provincije.

Izvor: Beta

Default images

Policijski čas je produžen posle vojne akcije u tajlandskoj prestonici kojom su prekinuti protesti opozicije, a njihove vođe se predale.

Policijski čas je proglašen juče nakon opsežne vojne akcije na takozvane crvenih košulje i uništavanja njihovog uporišta u centru grada. Vojska je danas saopštila da je u tom uporištu pronađena određena količina oružja.

Prema podacima policije, u neredima koji su izbili kod jednog svetilišta unutar uporišta demonstranata poginulo je devet osoba.

"Medicinske ekipe koje su posle sukoba otišle na lice mesta otkrile su u samoj pagodi tela devet osoba", rekao je portparol policije.

Brojne pristalice crvenih košulja potražile su utočište u toj pagodi, a među njima je bilo žena i dece.

U sukobima demonstranata i vojske na drugim lokacijama u gradu juče je poginulo još sedam osoba među kojima i jedan italijanski novinar. U tim sukobima je prema podacima policije, povređeno 58 osoba.

Posle vojne akcije i predaje sedam vođa opozicionog Pokreta “Crvenih košulja“, izbili su neredi u glavnom gradu u kojima je zapaljeno oko 20 zgrada, uključujući berzu, tržne centre i prostorije lokalne televizijske stanice.

Napeta situacija proširila se i na severoistok zemlje, poljoprivrednu i siromašnja oblast odakle potičce veliki broj "crvenih" koji su učestvovali u demonstracijama u Bangkoku i koji se sada vraćaju kućama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: