Petak, 15.01.2010.

15:41

Najbolji prilog o evrointegracijama

Kancelarija za evropske integracije i Delegacija EU u Srbiji dodelile su u Beogradu nagrade novinarima za najbolji prilog o procesu evrointegracije u Srbiji.

Izvor: Beta

Default images

Nagrade su, uz podršku Erste banke, uručene u zgradi Vlade Srbije za medijske priloge objavljene od 1. januara do 1. novembra 2009. godine.

Pored Mirjane Pantić, koja je dobitnik nagrade za najbolji tekst objavljen u štampanim medijima "Paradajz iz Martinaca sa EU diplomom", i novinar NTV Niša Nebojša Veličković za najbolji prilog u lokalnim medijima i novinar Radio Beograda Ivan Jovanović za najbolji radijski prilog.

Nagradu su dobili i novinarka Radio Zrenjanina Aranka Molnar za najbolji prilog na temu malih i srednjih preduzeća i novinarka Produkcijske kuće Mreža Aleksandra Krstić za najbolji televizijski prilog.

Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević je rekla da je veoma važno da građani budu obavešteni o tome šta treba da se uradi u procesu evropskih integracija.

Ona je dodala da je uručenje nagrada, zbog "viška evropskih događaja", pomereno na januar kako bi i ova godina počela "evrooptimizmom".

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer je istakao da je "izuzetno pojačana komunikacija između Evropske unije i Srbije i da je došlo do povećanih očekivanja stanovnika u Srbiji".

"Važno je da građani budu informisani da bi mogli bolje da shvate prirodu i proces evropskih integracija", rekao je on.

Dežer je najavio da će nagrađeni novinari boraviti od 26. do 30. januara u Briselu, gde će razgovarati sa predstavnicima Evropske komisije, Evropskog parlamenta, posetiti Misiju Srbije pri EU i da će, pored Evropskog kvarta, imati prilike da vide i ostale zanimljivosti u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: