Nedelja, 27.12.2009.

11:35

Stradala dva operativca Hamasa

Palestinska organizacija Hamas potvrdila je da su poginula dva njena operativca u eksploziji u Bejrutu.

Izvor: Tanjug

Default images

Portparol te islamističke organizacije u pojasu Gaze Ajman Taha rekao je televiziji Al Arabija da je automobil bomba eksplodirao juče u uporištu Hezbolaha u južnom Bejrutu, kao i da je pet odoba ranjeno.

On je napomenuo da je još uvek rano zaključiti ko stoji iza eksplozije, javio je Rojters.

Bezbednosne snage su nešto ranije saopštavale kontradiktorne podatke o broju poginulih i ranjenih.

Eksplozija se dogodila nakon što je doneta odluka da se Liban uključi Savet bezbednosti UN i istorijske posete libanskog premijera Damasku.

U Libanu je u novembru ove godine formirana vlada jedinstva u kojoj je islamistički Hezbolah koji je u leto 2006. više pod mesec dana ratovao protiv izraleske vojske.

Nekoliko naoružanih Palestinaca i članova Hezbolaha ubijeno je u Libanu proteklih godina u napadima za koje su njihove organizacije optužile Izrael.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: