Sreda, 06.10.1999.

20:54

G17 Dinkic: Uskoro stize donacija od 200.000 tona mazuta

Izvor: B92

Default images
Predstavnici grupe ekonomista G17 rekli su u sredu da bi uskoro u Srbiju trebalo da stigne mazut, loz-ulje, dizel i agregati za struju kao donacija Evropske unije. "Ocekujemo da ce odluka o tome biti doneta na sastanku ministara Evropske unije zakazanom za 11. oktobar u Luksemburgu i da ce donacija biti realizovana preko agencije Energija za demokratiju koju ce osnovati G 17", rekao je koordinator G17 Mladjan Dinkic na danasnjoj konferenciji za stampu. On je dodao da ce cela akcija biti realizovana u saradnji sa Asocijacijom slobodnih gradova Srbije i da bi grejanje trebalo da dobiju svi gradjani Srbije bez obzira da li se nalaze u opozicionim opstinama ili opstinama pod kontrolom vladajucih partija, javlja Beta. Delegacija G17 boravila je od 29. septembra do 5. oktobra u Helsinkiju, Parizu, Berlinu, Frankfurtu, Londonu i Hagu i u razgovorima sa tamosnjim zvanicnicima stekla uverenje da je "EU spremna da pomogne demokratske snage Srbije, a pre svega gradjane Srbije", rekao je Dinkic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: