Sreda, 24.11.2021.

19:51

"Ova Vlada nije problem Crnoj Gori na putu ka EU"

Ova vlada nije problem crnogorskog puta ka EU, saopštio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da je izvršnoj vlasti u Briselu pružena podrška.

Izvor: RTCG

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Krivokapić je sumirajući utiske trodnevne posete Briselu rekao da ne postoji evroskepticizam prema proširenju EU, što je najvažnija poruka za sve države Zapadnog Balkana, a posebno za Crnu Goru.

"Da će taj pristup koji smo mi definisali kao 'fifo pristup' biti sproveden u praksi i moram da kažem da su se svi saglasili sa našim stavovima vezano za optimizam koji gajimo na tom putu. A to znači da imamo jednu državu koja ima evropsku valutu, da tu državu na evropskom putu podržava 75 odsto građana, da nemamo nijedan problem sa susedima i da postoji opšta volja, a posebno ove vlade, da budemo prva naredna članica Evropske unije", rekao je Krivokapić za RTCG.

On je ocenio i da Crna Gora, kao mala država po kvadraturi, ne predstavlja opterećenje bilo kojoj državi EU.

Podsetio je na Bregzit, odnosno izlazak jedne države iz EU: "Da se taj proces ne bi nastavio, mora neko da dokaže da je proširenje ne samo nada, nego rezultat".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: