Utorak, 27.07.2021.

17:33

Brnabićeva sa delegacijom Atlantskog saveta SAD

Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom Atlantskog saveta o situaciji u regionu, evropskim integracijama i mogućnostima unapređenja odnosa Srbije i SAD.

Izvor: Tanjug

Brnabićeva sa delegacijom Atlantskog saveta SAD
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Delegaciju predvodi direktor Centra za Evropu Benžamen Adad.

U razgovoru sa predstavnicima ove organizacije, predsednica vlade izrazila je zabrinutost zbog aktuelne političke situacije u regionu, navodeći da bi pažnja regiona morala više biti usmerena, pre svega, na oporavak ekonomija i stvaranje strategije za izlazak iz krize nakon pandemije.

Srbija je posvećena održavanju ekonomske stabilnosti, o čemu svedoči i rast BDP-a u prvom kvartalu ove godine, istakla je premijerka, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ona je dodala da je, višestruko značajna saradnja poput inicijative Mali Šengen, koja predstavlja viziju o zajedničkom ekonomskom prostoru Zapadnog Balkana i direktno doprinosi ostvarivanju ciljeva za bolji život naših građana.

Šef delegacije Atlantskog saveta Benžamen Adad podržao je evropski put Srbije i naglasio da je misija Saveta da pospeši saradnju i partnerske odnose sa Srbijom.

Istakao je da je organizacija posvećena saradnji i daljem jačanju odnosa između Srbije i SAD.

Govoreći o saradnji na polju digitalne transformacije i digitalne ekonomije, predstavnici Atlantskog saveta su istakli da bi zemlje regiona mogle da primene pozitivna iskustva Srbije u ovoj oblasti i ponudili podršku Saveta u cilju isticanja potencijala naše zemlje i privlačenja stranih investicija.

Premijerka Brnabić istakla je da je već dosta urađeno na polju digitalne transformacije zemlje, što je u situaciji pandemije bilo naročito vidljivo.

Prioriteti vlade i dalje ostaju ulaganja u nauku, inovacije i digitalnu edukaciju, naglasila je predsednica vlade, ističući da je to jedan od načina da se omogući povratak mladima u zemlju i stvaranje društva u kojem ljudi žele da žive i koje se zasniva na znanju, uz stabilan ekonomski sistem koji privlači investitore.

Brnabićeva je zahvalila delegaciji Atlantskog saveta na inicijativi za jačanje odnosa i u segmentu digitalizacije i inovacija i istakla da je Vlada Srbije usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i SAD, kao i daljem snaženju veza dva naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: