Utorak, 20.04.2021.

11:21

Beograđani u akciji ozelenjavanja prestonice VIDEO

U Beogradu ima mnogo mesta kojima pored betona i sivila nedostaje poneko stablo ili zelenilo.Kako će se to rešavati putem aplikacije? Nova aplikacija "Moje drvo" Beograđanima omogućava da aktivno učestvuju u ozelenjavanju prestonice. Kako funkcioniše ta aplikacija i kako pomoću nje da posadimo drvo?

Izvor: B92, TV Prva

Beograđani u akciji ozelenjavanja prestonice VIDEO
Foto: TV Prva printscreen

"Aplikacija predstavlja platformu u koju se unose digitalne mape praznih mesta na nivou grada koja su predviđena za ozelenjavanje. Predstavlja softversko rešenje za odabir lokacija i sadnica, a donator bi bili građani i privredni subjekti. Aplikacija ima nekoliko zanimljivih i korisnih opcija. Zajednički nam je cilj bolja i čistija životna sredina, postoji opcija da i volonteri učestvuju", objašnjava Jasmina Madžgalj iz sekretarijata zaštite životne sredine.

Opširnije možete pogledati u sledećem video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: