Ponedeljak, 19.04.2021.

15:37

Abazović - nije danas, ali će sutra

Saslušanje potpredsednika crnogorske vlade Dritana Abazovića u Specijalnom državnom tužilaštvu odloženo je za utorak.

Izvor: Tanjug

Abazović - nije danas, ali će sutra
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

On će biti saslušan zbog tvrdnji da je bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović povezan sa nedavno održanim protestima u Bogetiću, kod Nikšića.

Abazović je trebalo da bude saslušan danas, ali nije saslušan jer je učestvovao na debati o Nacrtu izmena zakona o Državnom tužilaštvu. Abazović je, a prethodno je to tvrdio i premijer Zdravko Krivokapić, u intervjuu za TV Vijesti nedavno rekao da imaju operativna saznanja da je Veljović, aktuelni savetnik predsednika Mila Ðukanovića, povezan sa protestima u Bogetiću, kao i da su u te proteste uključene još četiri osobe, bivši i aktuelni pripadnici Uprave policije i SAJ-a.

SDT je ranije saopštilo da proveravaju i tvrdnje Krivokapića o umešanosti Veljovića i tvrdnje da su protesti izazvani spregom organizovanog kriminala i politike.

Veljović je tvrdnje Krivokapića odbacio, ali je istovremeno podržao proteste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: