Nedelja, 18.12.2005.

21:41

Službe upozoravale na napade

Britanska obaveštajna služba upozorila je na mogućnost terorističkih napada u organizaciji Al kaide dve godine pre napada 7. jula.

Izvor: Beta

Default images

Kako piše Sandej tajms, zajednički odbor za obaveštajne službe u izveštaju je naveo da su Velika Britanija i njeni interesi visoko na listi prioriteta Al kaide, kao i da postoje planovi za napade na aerodrom "Hitrou", londonsku podzemnu železnicu i druge ciljeve. Dokument na četiri strane, do kojeg je došao list, potpisale su obaveštajne službe MI5 i MI6 i datiran je na april 2003. godine.

Britanska vlada saopštila je prošle nedelje da razmatra objavljivanje pojedinih obaveštajnih podataka o napadima u Londonu, 7. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: