Ponedeljak, 06.07.2020.

21:12

Vanredna situacija i u petnaestoj opštini

Na sednici Štaba za vanredne situacije, zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa, proglašena je vanredna situacija na teritoriji opštine Bogatić.

Izvor: RTS

Vanredna situacija i u petnaestoj opštini
Ilustracija: Getty images/Christopher Furlong

Sedam osoba je u Bogatiću zaraženo virusom, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, četiri slučaja su potvrđena danas.

Od 29. juna do 5. jula u kovid ambulanti je pregledano 187 pacijenata. U tom periodu, ukupno je urađeno 154 seroloških testova, a protekle sedmice urađeno je šest testova pi-si-ar metodom.

Na sednici štaba za vanredne situacije, donete su i određene mere. Između ostalog, obavezna je upotreba maski u zatvorenom prostoru i minimalna distanca od metar i po.

Zabranjuje se okupljanje više od 100 osoba u zatvorenom prostoru, i više od 500 na otvorenom. Rad ugostiteljskih objekta se ograničava na vremenski period od 6 do 23 časa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: