Sreda, 19.02.2020.

08:49

Vlada Libije suspendovala pregovore o prekidu vatre

Međunarodno priznata vlada Libije suspendovala pregovore o prekidu vatre pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija u Ženevi.

Izvor: Tanjug

Vlada Libije suspendovala pregovore o prekidu vatre

Takva odluka je donesena nakon jučerašnjeg napada na luku u glavnom gradu Tripoliju, saopštio je predsednički savet te zemlje.

U saopštenju se navodi da će libijske snage čvrsto odgovoriti na napad u odgovarajućem trenutku, preneo je sinoć Rojters.

Luka u Tripoliju napadnuta je juče, a prema navodima izvora iz luke, pogođeno je skladište, ali nijedan brod.

Brodovi, uključujući tankere sa gorivom koji su bili ukotvljeni u luci evakuisani su posle napada.

Snage libijskog generala Kalife Haftara navele su da su napale turski brod koji je prevozio oružje, a izjavio je neimenovani vojni zvaničnik Libijske nacionalne armije (LNA).

Luka Tripoli ostala je otvorena za uvoz hrane i ostalih potrepština od kada su LNA započele kampanju zauzimanja Tripolija u aprilu prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: