Ponedeljak, 23.09.2019.

17:54

Nastavlja se suđenje Milutinu Jeličiću za seksualno uznemiravanje Marije Lukić

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za seksualno uznemiravanje Marije Lukić nastavlja se u Osnovnom sudu u Kruševcu.

Izvor: Blic

Nastavlja se suđenje Milutinu Jeličiću za seksualno uznemiravanje Marije Lukić
Deposit photos/Jan Pietruszka

Prvo suđenje nakon što je proces iz bruskog suda prebačen u Kruševac odloženo je zbog nepojavljivanja Jeličićevih advokata. Iako u timu ima čak pet pravnih zastupnika, njih četvoro, kako tvrde, nisu bili u mogućnosti da se pojave, dok je peti otkazao punomoćje, prenosi Blic.

Javnost je to tumačila kao Jutkin nastavak opstrukcije i pokušaj prolongiranja suđenja.

"Smatram da ovaj stav okrivljenog predstavlja izbegavanje suđenja i u isto vreme ruganje pravdi. Okrivljeni je na jednom od ranijih glavnih pretresa od strane prethodnog sudije, kada advokati nisu pristupili, a nisu dostavili validno opravdanje za izostanak, obavešten da će ubuduće biti u obavezi da iznosi odbranu i da se brani bez advokata. To mu je saopšteno na dva pretresa", naveo je Borivoje Borović, advokat Marije Lukić.

Inače, u slučajevima ako okrivljeni nije gluv ili slep, a zaprećena je kazna od osam ili više godina, on mora da se brani sam ukoliko se advokati neopravdano ne pojave.

"Jasno je da je ovo odugovlačenje unapred pripremljeno, a da se farsa od pet advokata koristi u svrhu ometanja postupka", izjavio je Borović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: