Utorak, 24.04.2018.

21:14

Trivanu dodeljeno Specijalno priznanje "Zeleni list"

Ministru zaštite životne sredine Goranu Trivanu u Sremskim Karlovcima uručeno Specijalno priznanje "Zeleni list" za doprinos zaštiti životne sredine i prirode.

Izvor: Tanjug

Trivanu dodeljeno Specijalno priznanje
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Priznanje je dodeljeno u okviru akcije "Tražimo zagađivača godine i zaštitnika životne sredine", koju su organizovali Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine, saopšteno je iz Ministarstva zaštite životne sredine.

Izražavajući zahvalnost zbog dodeljenog specijalnog priznanja, ministar Trivan je istakao značaj uloge Radio Beograda 2 i Pokreta gorana Vojvodine, ne samo kao organizatora ove manifestacije, već kao višedecenijskih zagovornika za očuvanje i unapređenje životne sredine, čija će zalaganja biti sve značajnija u vremenu koje dolazi.

"Ekologija se još uvek bori za mesto koje joj pripada, da i drugi shvate da je pitanje očuvanja zdravog životnog okruženja, prirode u njenom bogatstvu, prioritetno pitanje od kojeg zavisi budućnost svih nas. Ovakvo priznanje je dokaz da su prepoznati zalaganja i napori da se životna sredina u Srbiji promeni na bolje", rekao je Trivan, navodi se u saopštenju.

"Pozivam vas da se pridružite učesnicima borbe za bolju životnu sredinu, i učestvujete sa nama u svim akcijama koje se pokreću i planiraju za bolju, zdraviju i čistiju Srbiju. Neka svako zasadi po pet stabala, što je dovoljno da obezbedi kiseonik za sebe i svoju porodicu za čitav život", rekao je ministar Trivan.

Pored ministra Trivana, specijalno priznanje dodeljeno je i Miroslavu Mihajloviću, za četrdeset godina rada u oblasti zaštite i unapređenja životne sredine u Pokretu gorana Srbije.

Za naročiti doprinos i učinjenu dobrobit životnoj sredini i prirodi u 2017. godini, priznanje "Zeleni list" dobili su: Savez mesnih zajednica Temska, Sabahudin Abdagić i Milorad Babić iz Sjenice, Naučno-istraživačko društvo studenata biologije i ekologije "Josif Pančić" iz Novog Sada, Udruženje UGRIP iz Novog Sada, Grin fest, Emisija "Znanje - imanje" RTS, Milivoj Mile Vučanović, Osnovna škola u Visokoj - Đačka zadruga "Zvončić", Agencija Siti marketing centar iz Niša i porodica Vozar.

Upozorenje zagađivaču godine - "Crni list" dodeljen je kompaniji "Step trans" iz Novog Sada, zbog držanja nekoliko desetina puta veće količine opasnog otpada od one za koju su imali dozvolu, navodi se u saopštenju.

Akcije "Tražimo zagađivača godine i zaštitnika životne sredine", najstarija je ekološka akcija u Srbiji, organizovana po tridesetpeti put u cilju promovisanja napora na očuvanju i unapređenju životne sredine, i otvorenog ukazivanja na ekološke probleme i zagađivače, kako bi podstakla najširu javnosti da se aktivnije uključi i doprinese zaštiti životne sredine i prirode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: