Sreda, 28.02.2018.

13:14

Raspodela izbornog materijala po opštinama

Kompletan izborni meterijal danas se raspodeljuje gradskim opštinama iz štapmarije "Službenog glasnika".

Izvor: Tanjug

Raspodela izbornog materijala po opštinama
Tanjug, Sava Radovanoviæ

To je, kaže predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić, druga faza izbornog procesa - sam postupak sprovođenja izbora.

"Odštampan je kompletan izborni materijal - 1.611.000 listića za glasanje, zapisnici o primopredaji i zapisnici o radu, koji koordinatori Gradske izborne komisije prevoze do opština", rekao je predsednik GIK-a Zoran Lukić i dodao da je zaključen ugovor sa "Službenim glasnikom" u skladu sa zaključkom Vlade Srbije.

Kako je pojasnio, sutra i prekosutra, u četvrtak i petak, izborni materijal biće predat biračkim odborima, zatvoren u vreće sa sigurnosnim zatvornicama.

Tako zatvoren materijal predsednici i zamenici predsednika biračkih odbora u nedelju će doneti na biračko mesto, otvoriti ga pred svim ostalim članovima biračkih odbora i počeće glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda.

Nakon okončanja izbora u nedelju uveče, kad se završi popunjavanje zapisnika, kompletan izborni materijal se vraća u opštne gde se vrši primopredaja između biračkih odbora i koordniratora GIK-a.

Zatim se zapisnici donose u sedište GIK-a gde se verifikuju konačni rezultati i pristupa se trećoj fazi izbornog procesa - utvrđivanju rezultata glasanja, kazao je Lukić.

Prva faza izbornog procesa, koja podrazumeva postupak kandidovanja je okončana i proglašene su, pravosnažno i konačno, 24 izborne liste.

Ukupno ima 1.185 biračkih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: