Subota, 20.03.2004.

00:55

Vrhovni savet odbrane podržao aktivnosti Vojske SCG

Izvor: Beta

Default images
Vrhovni savet odbrane razmotrio je u petak uveče mogućnost preduzimanja mera za angažovanje Vojske SCG na eventualnoj pomoći Kforu i UNMIK-u u zaustavljanju nasilja na Kosovu, a u skladu sa Rezolucijom 1244 i Kumanovskim sporazumom. "VSO je razmotrio mogućnosti da se, u skladu sa odredbama Rezolucije 1244 i Vojnotehničkog sporazuma, preduzmu aktivnosti za efikasno angažovanje Vojske Srbije i Crne Gore pri eventualnoj pomoći Kforu i UMNIK-u, radi zaustavljanja nasilja i zaštite srpskog i crnogorskog stanovnistva na Kosovu", saopštio je vojni kabinet VSO.

U saopštenju se navodi da se VSO upoznao sa izveštajem Generalštaba o preduzetim merama i dosadašnji aktivnostima Vojske SCG. "Vrhovni savet odbrane daje punu podršku svim aktivnostima Vojske SCG koje su u funkciji kvalitetne realizacije povećane borbene gotovosti", navodi se u saopštenju.

VSO je ukazao na važnost hitnog prijema SCG u program NATO "Partnerstvo za mir", čime bi se doprinelo efikasnijem rešavanju krize na Kosovu i Metohiji i stabilizaciji bezbednosne situacije u regionu. VSO će u skladu sa razvojem situacije koju će pratiti na terenu preduzimati adekvatne mere.

Radu sednice VSO su pored predsedavajućeg Svetozara Marovića i članova VSO Predraga Markovića i Filipa Vujanovića, prisustvovali i ministar odbrane SCG Boris Tadić, zamenik ministra odbrane SCG Vukašin Maraš, načelnik Generalštaba general-pukovnik Branko Krga i sekretar VSO pukovnik Ljubiša Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: