Utorak, 12.12.2017.

22:18

Moravjecki: Poljska je deo evropske slagalice

Poljski premijer Mateuš Moravjecki kaže da se Poljska "uklapa u evropsku slagalicu" i da joj treba dozvoliti da brani sopstvene interese i karakter iako je u EU

Izvor: Beta

Moravjecki: Poljska je deo evropske slagalice
Foto: Tanjug/AP

Moravjecki je rekao u svom prvom obraćanju poljskom parlamentu da se njegova zemlja protivi "podeli Evrope na bolje i gore" i dodao da to "nije u redu".

"Draga Evropo, poljski deo se savršeno uklapa u evropski slagalicu, ali ne sme biti stavljen na silu ili na pogrešno mesto". kazao je on.

Moravjecki je juče položio zakletvu, a ministri u njegovoj vladi biće isti kao u kabinetu njegove prethodnice Beate Šidlo.

U Poljskoj je bilo spekulacija da će u Vladi odmah doći do personalnih promena, ali to se nije desilo pošto su svi dosadašnji ministri, jedan po jedan, položili zakletve i potpisali izjave da će poštovati Ustav.

Moravjeckog, dosadašnjeg zamenika premijera i ministra finansija, prošle nedelje je za predsednika Vlade izabrao moćni šef vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: