Sreda, 07.12.2016.

22:55

Ajgner: Austrija podržava otvaranje tri nova poglavlja

Srbija ima punu podršku Austrije za otvaranje pregovaračkih poglavlja 5, 25 i 26 koje se odnose na javne nabavke, nauku, kulturu i obrazovanje.

Izvor: Beta

Ajgner: Austrija podržava otvaranje tri nova poglavlja
Foto: Thinkstock

To je poručio ambasador Austrije u Beogradu Johanes Ajgner u razgovoru s potpredsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Marinkovićem.

Kako se navodi u saopštenju iz Skupštine Srbije, potpredsednik Marinković zahvalio je Austriji na podršci koju pruža Srbiji na putu evrointegracija i dobio uveravanja od ambasadora Ajgnera da Srbija može da računa na snažnu podršku i prilikom otvaranja pregovaračkih poglavlja 5, 25 i 26.

Marinković je izrazio nadu da će se austrijske kompanije aktivno uključiti u izgradnju pruge Beograd-Budimpešta i, kao predsednik Ekonomskog kokusa Narodne skupštine, predložio susrete i razgovore sa austrijskim privrednicima, kako bi, u okviru svog delokruga rada, omogućili adekvatne zakonske regulative, u cilju stvaranja što kvalitetnijeg investicionog ambijenta.

"Srbija želi da bude ekonomski lider Zapadnog Balkana i da obezbedi najbolje moguće uslove za strana ulaganja u regionu. Znamo da je to veliki zadatak, ali smo spremni da vredno radimo na njegovom ostvarenju", naglasio je Marinković.

Ajgner je podsetio na značaj jakih ekonomskih veza Srbije i Austrije i podržao ideju povezivanja privrednika s predstavnicima parlamenta.

Sagovornici su se složili da intenzivna ekonomska saradnja dve zemlje treba da bude model i za saradnju u oblasti obrazovanja i nauke.

Marinković je iskoristio priliku da ambasadoru Ajgneru zahvali na prevodu na nemački knjige "Kuća sećanja i zaborava" Filipa Davida, čime je omogućio da se istina o Holokaustu u Srbiji dalje čuje, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: