Petak, 04.07.2003.

13:33

Najmanje 44 mrtvih u Keti

Izvor: Beta

Default images
Najmanje 44 osobe su poginule, a 65 je ranjeno u petak u napadu na šiitsku džamiju u pakistanskom gradu Keta, najnoviji su podaci spasilaca. "U bolnicama smo izbrojali 44 mrtvih i 65 ranjenih", izjavio je predstavnik lokalne pakistanske humanitarne organizacije Naem Ahmed. Nepoznate osobe su bacile bombe na tu džamiju, a zatim otvorile vatru na vernike koji su izlazili iz džamije. U Keti je zatim proglašen policijski čas. Nakon napada su izbili nemiri oko te džamije šiita koji uglavnom potiču iz susednog Avganistana. Stanovnici tog kvarta su palili vozila i bacali kamenice na pripadnike snaga reda, koji su pucali u vazduh, rekli su očevici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: