Sreda, 29.07.2015.

14:33

"Spremni za dogovor o osiguranju"

Sastanak predstavnika Beograda i Prištine o osiguranju biće održan u sredu, 5. avgusta, u Briselu, potvrđeno je u Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Izvor: Beta

Default images

"To će biti prilika da se, posle iznenadnog jednostranog odustajanja Prištine samo šest sati pre početka primene, pronađu rešenja za sve tehničke i svake druge prepreke koje Priština ima u sprovođenju postignutog dogovora o osiguranju", rečeno je za agenciju Beta u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

U Kancelariji su rekli da Beograd nije tražio nikakvo odlaganje i da je bio u potpunosti spreman, kao i sada, da primena sporazuma o osiguranju počne svakog trenutka.

"To je u interesu svih građana, koje moramo rasteretiti birokratskih i finansijskih prepreka za cirkulaciju sa obe strane administrativne linije", rečeno je u Kancelariji.

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je ranije danas da će se dijalog u Briselu 5. avgusta nastaviti razgovorima na kojima će se odlučiti o svim tehničkim aspektima sporazuma o priznanju polisa osiguranja između Beograda i Prištine.

Krajem prošle nedelje trebalo je da počne da se primenjuje ranije postignut sporazum o ukidanju taksi za osiguranje automobila, koja se plaća na prelazima između Kosova i centralne Srbije, ali on se i dalje ne primenjuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: