Četvrtak, 02.07.2015.

16:59

Sastanak poverenice sa Davenportom

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković sastala se sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Davenportom, na njegov poziv.

Izvor: B92

Default images
Foto: Ravnopravnost.gov.rs

Poverenica se zahvalila na dosadašnjoj pomoći i podršci EU instituciji Poverenika, dok je ambasador izrazio zadovoljstvo što se, kako je rekao, sve više snažnih žena nalazi na važnim pozicijama u državi Srbiji.

Davenport je istakao veliku ulogu i značaj nezavisnih institucija, a posebno Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, za sve građane i građanke Srbije u procesu evrointegracija.

Poverenica Janković i ambasador Davenport razgovarali su o strateškim ciljevima i prioritetima rada Poverenika u narednom periodu i budućim pravcima saradnje, a posebno o aktivnostima iz Akcionog plana za Poglavlje 23 u pregovorima sam EU.

Takođe, ambasador Davenport je izrazio posebno zadovoljstvo što su pitanja LGBT prava i prava migranata visoko na agendi ovog nezavisnog tela. Tokom razgovora je istaknut značaj mirnog i bezbednog održavanja ovogodišnje Parade ponosa.

U razgovorima su učestvovale i savetnica za pitanja demokratizacije u Delegaciji EU Gordana Arackić Nikolić, pomoćnica poverenice Ljiljana Lončar i šefica Kabineta Antigona Andonov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: