Sreda, 01.07.2015.

11:44

Tramp uzvraća tužbom i traži 500 miliona $

Biznismen Donald Tramp odgovorio je tužbom sa odštetnim zahtevom od 500 miliona dolara na odluku televizijske mreže Univision da s njim završi poslovnu saradnju

Izvor: Beta

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Medijska mreža koja emituje program na španskom jeziku u SAD prekinula je saradnju s Trampom i odustala od emitovanja izbora za Mis Amerike i Mis Univerzuma zbog Trampovih komentara na račun meksičkih imigranata.

U tužbi Donalda Trampa, koji se uključio u trku za republikanskog predsedničkog kandidata, navodi se da je Univision prekršio odredbe ugovora, oklevetala Trampa i narušila Prvi amandman američkog ustava, zato što podržava predsedničku kandidatkinju demokrata Hilari Rodam Klinton.

U saoppštenju koje je usledilo, mreža Univision je navela da je tužba Trampa "pravno smešna", i dodao da će "nastaviti borbu" protiv njegovih pokušaja da pobegne od posledica onoga što je izgovorio, vređajući Meksikance.

Univision nije sam u borbi protiv Trampa. U utorak, njemu je Ora TV, kompanija koju podržava meksički milijarder Karlos Slim, takođe otkazala saradnju, dok je Meksiko najavio da neće slati svoju predstavnicu na Mis Univerzuma, takmičenje u kome udela ima i Slim.

Američka televizijska mreža En-Bi-Si takođe je objavila da je završila poslovnu saradnju sa ; Trampom, a isti slučaj je i sa Televisom.

Tramp je na početku svoje kampanje za republikaskog predsedničkog kandidata izjavio da "meksički imigranti donose drogu, donose kriminal, da su silovatelji", a da pretpostavlja da su "poneki dobri ljudi", dodajući da želi da se izgradi zid duž granice SAD prema Meksiku.

Tramp je kasnije rekao da su njegove primedbe bile upućene američkim političarima, a ne meksičkoj vladi ili narodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: