Utorak, 21.11.2023.

14:50

Hrvatska proteruje srpskog diplomatu

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je da Hrvatska preduzima recipročnu meru i da će proterati srpskog diplomatu.

Izvor: index.hr

Hrvatska proteruje srpskog diplomatu
EPA-EFE/MIROSLAV LELAS

Kao recipročnu meru, Hrvatska je odlučila da proglasi personom non grata savetnika ambasade Srbije u Hrvatskoj.

"Predvideli smo eskalaciju, ali ne i ovakav radikalan potez, to nije uobičajeno", rekao je Grlić Radman o srpskom proterivanju hrvatskog diplomatu Hrvoja Šnajdera.

Grlić Radman je rekao da je Hrvatska preduzela recipročnu meru.

"Odlučili smo da savetnika ambasade Srbije u Hrvatskoj proglasimo personom non grata Hrvatske. Nota je dostavljena ambasadoru i u njoj se navodi da savetnik mora da napusti teritoriju Republike Hrvatske", rekao je on.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je 20. novembra 2023. godine donelo odluku da proglasi Hrvoja Šnajdera, za personu non grata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: