Četvrtak, 05.10.2023.

12:10

Vučić iz Granade: "Večeras važni razgovori sa..." VIDEO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje danas na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi.

Izvor: B92

Vučić iz Granade:
FOTO TANJUG/ POOL PEUE

"Imali smo nelake razgovore. Razgovarali smo kao delegacija sa oko 25 svetskih lidera. Učestvovali smo i na energetskom panelu."

"Razgovarali smo o situaciji u regionu, ali i na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da večeras ima razgovore sa Boreljom i Emanuelom Makronom.

"Morate da se borite za svoju zemlju, ne obećavam ništa, nadam se da ćemo uspeti. Mi se ne takmičimo u tome da li će nešto loše da se desi Prištini, nikada niste čuli da se zalažemo da im se uvedu sankcije", rekao je predsednik Srbije.

"Očekujem i sa Micotakisom. Sutra na sednici Evropskog saveta tema će biti KIM, neki će pokušati da govore o Srbiji na različite načine", naveo je on.

"Sa svima sam razgovarao o svim temama, sutra je važna sednica, pa ćemo da vidimo kako će to da ide. Kasnije večeras ću moći da vam dam više informacija", rekao je Vučić novinarima u Granadi.

Vučić je rekao da nije razgovarao sa predstavnicima iz Prištine jer, kako je naveo, oni ni ne žele da razgovaraju.

"Ono što govori Osmani je licemerno, da je neko važan, bilo bi još licemernije, razarate integritet priznate zemlje sa važećom rezolucijom 12 44. U pitanju su dvostruki standardi prema Srbiji. Naše je da razgovaramo sa svima, ne želimo nikome sankcije", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: