Ponedeljak, 04.09.2023.

21:53

"Sve je potpuno propalo"

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu složio se sa ocenom Vladimira Putina, koji je kontraofanzivu Oružanih snaga Ukrajine nazvao potpunom propašću.

Izvor: RT.rs

Foto: Profimedia

"Verovatno je pogrešno da komentarišem ono što je rekao vrhovni komandant, mogu samo da potvrdim da je to tačno", rekao je Šojgu, prenose RIA Novosti.

U poslednjih deset dana, precizirao je, ukrajinska vojska izvodi "velikom snagom i sa velikom nadom izvodi besne napade".

"Danas je sve baš onako kako je rekao naš predsednik", rekao je ministar odbrane Rusije ocenjujući da ukrajinska vojska trpi velike gubitke".

"Juče su u ozbiljnom napadu u pravcu Rabotinskog izgubili šest tenkova. U drugom pravcu naši momci su uništili još šest vozila. Dakle, samo juče uništeno je 11 oklopnih vozila", rekao je ministar.

Oružane snage su samo u proteklih pet dana uništile sedam ukrajinskih pomorskih dronova. Šojgu je istakao da je povlačenje Rusije iz sporazuma o žitu povezano, između ostalog, sa problemom bezbednosti na moru.

"Kontraofanziva Ukrajine nije u zaostatku, ona je potpuno propala", izjavio je predsednik Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom nakon sastanka u Sočiju.

Povodom mogućeg dolaska Rustema Umerova na čelo ministarstva odbrane Ukrajine Šojgu je rekao da očekuje "dolazak zdravog razuma u barem jednu od glava" u Kijevu.

"Ne poznajem ga. Kakva su očekivanja? Postoji samo jedno očekivanje - dolazak zdravog razuma u ​​bar jednu od glava", rekao je Šojgu u komentaru za Prvi kanal, prenose RIA Novosti.

Predsednik Ukrajine Vlodimir Zelenski je u nedelju saopštio da je odlučio da smeni Aleksija Reznjikova sa mesta ukrajinskog ministra odbrane i predložio da ga zameni Rustemom Umerovom, koji je sada na čelu Fonda državne imovine Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: