Četvrtak, 13.07.2023.

10:25

Vučić doneo odluku: Obustavljamo; Sve naoružanje dati vojsci, odmah

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo odluku da se obustavi izvoza naoružanja i vojne opreme u narednih 30 dana, saznaju "Novosti".

Izvor: Novosti

Vučić doneo odluku: Obustavljamo; Sve naoružanje dati vojsci, odmah
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File

Kako je naveo taj list, Vučić je odluku doneo na osnovu Zakona o predsedniku Republike i Zakona o Vojsci Srbije, a zbog usložnjavanja bezbednosne situacije u državi.

Odluka se odnosi na to da se predloži Vladi da se donesu akta radi obustavljanja izvoza naoružanja i vojne opreme u narednih 30 dana.

Prema informacijama tog medija, po isteku navedenog roka, šef države će, zajedno sa Savetom za nacionalnu bezbednost, odlučivati da li će biti produžetka.

Takođe, u Odluci predsednik zahteva da se naoružanje i vojna oprema, uskladištena, proizvedena ili u fazi proizvodnje - u privrednim subjektima na teritoriji Srbije prioritetno stave na raspolaganje našim oružanim snagama i Ministarstvu odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: