"Ozbiljan problem": Kadirov bolestan?

Azmat Matianov, novinar iz Kazahstana, objavio je tvrdnje da čečenski lider Ramzan Kadirov navodno ima ozbiljne probleme sa bubrezima.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2023.

09:19

EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Pre nekoliko dana pojavila se informacija da je lider Čečenije u veoma lošem fizičkom stanju i da ima ozbiljne zdravstvene probleme, najverovatnije probleme sa bubrezima, a potom je tu informaciju preuzeo i Matijanov.

Poznati nefrolog sa tridesetogodišnjim iskustvom Jasin Ibrahim El-Šahat već je stigao u Grozni iz UAE, kažu izvori.

Akhmed Zakajev, predstavnik kabineta ičkirskih ministara u egzilu, tvrdi da je Kadirov dugo bio bolestan, pa čak i postao zavisnik od droge. On je skrenuo pažnju na činjenicu da je šef Češke u poslednje vreme bio veoma aktivan. Sve to zahvaljujući energetskim tabletama.

Drugi izvori pišu da je Kadirov navodno otrovan, a pošto nije verovao moskovskim lekarima, odlučio je da pozove nefrologa iz UAE.

Moguće je da je Kadirov zbog bolesti propustio Putinovo godišnje obraćanje Saveznoj skupštini 21. februara 2023. godine. Već tada se u medijima pojavila informacija da se nalazi na teritoriji Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: