Utorak, 28.02.2023.

11:41

Glavni obaveštajac: Srbija odbila Rusiju

Kirilo Budanov, šef Glavne obaveštajne uprave Ukrajine, kazao je u intervjuu za Glas Amerike da su vlasti Srbije odbile da Rusiji isporuče oružje.

Izvor: klix.ba

Glavni obaveštajac: Srbija odbila Rusiju
Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda, File

"Zapravo, gotovo jedina zemlja koja zaista isporučuje koliko-toliko ozbiljno oružje je Iran. Ni ja vam neću reći ništa novo. Bilo je informacija da nešto dolazi iz Severne Koreje, ali nemamo potvrdu za to”, rekao je on, a prenosi portal Klix.ba.

Prema njegovim rečima, Rusija pokušava da kupi bilo šta bilo gde. “Jer njihovi problemi su značajni. Srbija, čemu su se svi u Rusiji nadali, odbila je transfer oružja", rekao je Budanov. Prema njegovim rečima: "U Rusiji postoje određena nastojanja da se oružje kupuje preko trećih zemalja, da se uvozi oružje u više ili manje velikim količinama".

"Sada pokušavaju s Mjanmarom. Videćemo šta će od toga proizaći s vremenom. Ali zapravo, u pogledu oružja, Rusija je ograničena, recimo, Iranom. Do sada", dodao je šef Obaveštajne službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: