Bitka za Krim = "napad na Rusiju"

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev izjavio je da bi eventualni napad na Krim značio eskalaciju sukoba.

Izvor: Sputnjik

Subota, 04.02.2023.

18:59

Bitka za Krim =
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

On je pozvao ukrajinske vlasti da shvate da bi takvi napadi naišli na "neizbežnu osvetu" uz upotrebu bilo koje vrste oružja.

"Međunarodno pravo poštuje volju naroda. Krim je Rusija. Napad na Krim označava napad na Rusiju i eskalaciju sukoba. Ukrajinska banda narkomana mora da shvati da bi takvi napadi naišli na neizbežnu odmazdu uz korišćenje bilo koje vrste oružja“, napisao je Medvedev na Tviteru. Savetnik kancelarije Vladimira Zelenskog Mihail Podoljak izjavio je da Kijev namerava da "preuzme Krim običnom ofanzivom, u veoma kratkom roku". Privremeni vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko je izjavio da je počelo formiranje jurišnih brigada od vojnika i graničara radi zauzimanja Krima i Donbasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: